Allposters

GICLÉE-TRYK –
SOM AT FÅ ET GALLERI DERHJEMME

Intense reproduktioner på eksklusivt akvarelpapir i museumsklasse.

TRYKTEKNIK

Giclée (udtalt zhee-clay) er en inkjet-trykteknik, hvor flere hundrede millioner af blækdråber "sprøjtes" på papir eller lærred af højeste kvalitet, hvilket muliggør maksimal opløsning og farvenøjagtighed. Vi anvender kun pigmentbaseret blæk, som ikke falmer og har en holdbarhed på 100 år.

HVAD STARTER VI MED?

Der skal bruges en digital fil i høj opløsning. Vi har adgang til flere hundredtusind digitale filer, hvoraf mange er skannet fra originale kunstværker, digitale fotografier og reproduktioner. Uanset om det er en fil, der kommer direkte fra de mest berømte museer som Louvre i Paris eller Marvel Entertainments arkiver, bruger vi kun de bedste filer til at skabe et Giclée-tryk.

Køb nu

HVAD MED PAPIRET?

Vi har fået fat i det allerbedste. Vi anvender tykt akvarelpapir – 310 gram per kvadratmeter (g/m2), som er højere end den internationale standard på 300g/m2 for reproduktionskunst. Det er ca. 40% tykkere end en almindelig plakat eller et kunsttryk. Papiret er lavet af alfa-cellulose træpulp og er syre- og ligninfrit. Papiret er alkaline buffered, som sikrer papirets holdbarhed.

Køb nu

HVORFOR KØBE?

Vi gør det muligt at købe kunst i den dyre ende til rimelige priser. Særudgaver og tryk (på den anden side af 7000 kr.), som man typisk finder i museer og kunstgallerier, trykkes med den samme Giclée-trykteknik. Samlere køber nu originale kunstværker og får samtidig glæde af værdien og kvaliteten af Giclée-tryk.

Farve- og billedoverlegenhed – når farven sprøjtes på, er det muligt at nå en maksimal farveskala, fordi farverne faktisk blandes sådan, at der skabes blide overgange mellem de fine farvenuancer. I modsætning til kunsttryk eller plakater, hvor "prikker" bestående af 4 farver trykkes for derved at skabe et billede, gør sprøjteteknikken det muligt at genskabe selv de fineste farveforskelle og sikrer ensartede farvetoner.

Mulige størrelser – trykkes ved hjælp af storformatsprintere, der kan tage størrelser op til 162 cm.

Giclée-tryk masseproduceres ikke. Alle Giclée-tryk printes et ad gangen og på bestilling. Det tager normalt mellem 7-10 minutter at printe et Giclée-tryk, hvorimod en plakat eller et almindeligt kunsttryk tager omkring 4 sekunder.

Køb nu